Porslinsdockor måndagskvällar, vi avvaktar med kursstart hösten 2020

1-IMG_0762Kom och gör din egen porslinsdocka måndagar kl 18-21!

I god tid innan kursstart får du möjlighet att välja mellan ett stort antal dockor i olika storlekar. Vid första träffen får du färdiggjutna, mjukbrända dockdelar, som du sedan putsar, slipar, målar och till sist monterar och på det sättet skapar din egen docka.
Porslinsdelarna bränns 5-6 gånger – dels för att kunna bearbeta porslinet och dels mellan varje målningsomgång – innan de är färdiga för montering. De olika arbetsmomenten fördelas på 8 – 9 kurskvällar. Du gör din docka i den takt som passar just dig och skulle du inte ha möjlighet att göra klart dockan under terminen, kan  du fortsätta  följande termin.
Kläder kan du tillverka själv eller beställa /köpa färdigsydda – till många av dockorna hittar du underbara kläder bland de minsta babystorlekarna i affärerna. Vi har även mönster och beskrivningar.

Detta är en kurs att längta till! Så långt som möjligt arbetar alla i sin egen takt.

Gruppen träffas måndagar klockan 18-21.
Kursavgiften är 200 kr för första kurstillfället och 100kr för de övriga .Som ny deltagare deponerar du  även 500 kr för material vid kursstart.

Materialkostnaden för en docka varierar från ca 800 till ca1600 kr. Eventuell kostnad för kläder kommer till.

För frågor och anmälan ring Outi på 0705-28 48 60.

Tveka inte att ringa / mejla och anmäla ditt intresse!  Vi välkomnar alltid nya ”dockmakare” in i gruppen när det finns utrymme för det!!  Du kan även starta en bit in på terminen och är då garanterad en plats även under nästkommande termin för att kunna färdigställa din docka.

Vill du komma och titta innan du bestämmer dig? Se öppettider i studion eller slå en signal så bestämmer vi tid !