Porslinsdockor måndagar, kursstart 26 sept kl 18

1-IMG_0762Kom och gör din egen porslinsdocka måndagar*** kl 18-21 !

I god tid innan kursstart får du möjlighet att välja mellan ett stort antal dockor i olika storlekar. Vid första träffen får du färdiggjutna, mjukbrända dockdelar, som du sedan putsar, slipar, målar och till sist monterar och på det sättet skapar din egen docka.
Porslinsdelarna bränns 5-6 gånger – dels för att kunna bearbeta porslinet och dels mellan varje målningsomgång – innan de är färdiga för montering. De flesta modellerna har tygkropp som du klipper och syr efter mönster under kursen; en ny och rolig erfarenhet  för många, även det. De olika arbetsmomenten fördelas på 8 – 9 kurskvällar. Du gör din docka i den takt som passar just dig och skulle du inte ha möjlighet att göra klart dockan under terminen, kan  du fortsätta  följande termin.
Kläder kan du tillverka själv, en hel del mönster och beskrivningar finns. Du kan också välja bland en del färdigsydda. Till många av dockorna hittar du underbara kläder bland de allra minsta babystorlekarna i affärerna.
Detta är en kurs att längta till! Så långt som möjligt arbetar alla i sin egen takt.

Gruppen träffas måndagar klockan 18-21.
Kursavgiften är 200 kr för de två första kurstillfällen och 100kr för de övriga .
Som ny deltagare deponerar du  även 500 kr för material vid kursstart. Materialkostnaden för en docka varierar från ca 800 till ca1600 kr. Eventuell kostnad för kläder kommer till.

För frågor och anmälan ring Outi på 0705-28 48 60.

Tveka inte att ringa** / mejla och anmäla ditt intresse!
***Vi välkomnar alltid nya ”dockmakare” in i gruppen när det finns utrymme för det!!  -Dock avvaktar vi just nu med tanke på rådande covidläge. Det går utmärkt att komma in i gruppen en bit in på terminen och sedan fortsätta nästa termin.

Begränsningarna pga Covid-situationen har skapat väntetider. Därför tittar vi nu på möjligheter att under våren / försommaren 2022 att ha ytterligare en dockgrupp. Återkommer om detta!
**Om du väljer att ringa så lämna gärna ett meddelande så ringer jag upp så fort jag kan.
Mejl: outi@sidena.se